Afrika is een gigantisch continent, en wat is er veel te zien! Maar in de tijd waarin we nu leven, kan het door COVID-19 lastig reizen zijn. Mis je het ook zo om al die mooie beelden van Afrika om je heen te hebben? Haal dan gewoon Afrika in huis.

Afrikaanse inspiratie

Voor het typische aardse gevoel van Afrika hoef je niet per se zo’n eind te reizen. Je kunt simpelweg op zoek gaan naar de mooiste accessoires om jouw interieur design die heerlijke African feel te geven. Voel je het al warmer worden binnen?

Natuurlijke materialen

Denk je aan Afrika, dan denk je aan de overvloedige, indrukwekkende natuur. De uitgestrekte steppen natuurlijk, maar ook de enorme diversiteit aan wildlife! Waar je op weg naar het volgende dorp zomaar een olifant, leeuw of giraffe tegen het lijf loopt.

Natuurlijke materialen zijn een absolute must, om de aardse feel van Afrika in je woonkamer te implementeren. Ga hiervoor voor meubels en accessoires van hout en aardewerk. Ook gevlochten gras brengt een fijne textuur aan in de look van je huiskamer. Zoek je een vloerkleed, ga dan op zoek naar een huid, een koeienhuid bijvoorbeeld. Ook geitenhuiden geven een goede Afrikaanse sfeer. Je kunt The Big 5 zelf natuurlijk niet echt in je kamer neerzetten, maar er zijn wel vloerkleden te koop met de print van een luipaard.

Aardse tinten

Afrika is als continent natuurlijk ontzettend groot en door alle gebieden heen is de aarde anders gekleurd. In de woestijnen is de aarde te vinden in bleekgele kleuren, waar het in het binnenland eerder dieprood gekleurd is. Al deze aarde tinten kun je heel fijn met elkaar combineren. Hiervoor hoef je zelfs niet met verf aan de slag; je kunt aardse tinten gemakkelijk introduceren met een paar mooie nieuwe kussens op de bank.

Zijn je muren effen en neutraal gekleurd, dan kun je ook wat etnische prints toevoegen in je meubels. Andere accessoires waarmee je Afrika nog meer in je woning kunt verwelkomen zijn bijvoorbeeld Afrikaanse planten en uit hout gesneden beelden. Ook gevlochten manden doen het goed voor het totaalbeeld, en een bijkomend voordeel is dat ze ideaal zijn om tijdschriften of speelgoed van de kinderen in op te bergen. Zo lijkt je huis nooit te vol.

Aanbevolen artikelen