Contact houden met het thuisfront vanuit Afrika

Reizen naar Afrika zijn erg avontuurlijk omdat het een compleet ander continent is met andere gewoontes, andere temperaturen, ziektes en wilde dieren. Toch hoeft de afstand niet groot te zijn terwijl je onderweg bent. Met je iPhone refurbished van Apple kun je heel gemakkelijk contact onderhouden met je familie en of vrienden in Nederland.

Bijna overal bereik voor telefonie en internet

Afrika mag dan in veel opzichten primitief zijn het telefoonbereik is er echter over het algemeen erg goed. Op de meest afgelegen plekken kun je je telefoon gebruiken en als je een datapakket hebt in een iPhone refurbished kun je ook het internet op. Dit betekent dat je zou kunnen beeldbellen en op die manier je geliefden niet alleen regelmatig kunt horen, maar ook kunt zien. Stel je voor dat je in een wildpark bent en je gebruikt je iPhone refurbished om te beeldbellen met je ouders terwijl er op de achtergrond een olifant langsloopt.

Het verschilt per land hoe goed het bereik is en waar er overal gebeld worden of op internet kan worden gebruikt. Toch kun je ervan uitgaan dat je vaker wel dan niet bereik zult hebben. Dit komt omdat de meeste Afrikanen tegenwoordig ook een smartphone of zelfs iPhone, al dan niet refurbished, hebben. In Europa hadden alle huizen eerst een vaste lijn en kwam daarna de mobiele telefoon. In Afrika heeft men de stap voor een vaste lijn overgeslagen en is er direct bereik voor mobiele telefoons tot stand gekomen. Op afgelegen plaatsen in Afrika is er vaker bereik dan op echt afgelegen plaatsen binnen Europa.

Stroomvoorziening

In veel Afrikaanse landen valt regelmatig de stroom uit. Daarom is het verstandig om een powerbank mee te nemen en ervoor te zorgen dat deze altijd opgeladen is. Het meest praktische is wellicht een die op zonne-energie werkt want het merendeel van de dagen schijnt de zon in het grootste gedeelte van Afrika.

Er zijn uiteraard plekken die zo afgelegen zijn dat er totaal geen bereik is. Als je het belangrijk vindt om altijd bereikbaar te zijn tijdens je reis, is het verstandig om te checken of ergens bereik is voor je erheen gaat.

Met de komst van internet is de wereld veel kleiner geworden waardoor je op reis contact kunt onderhouden met het thuisfront en ook eenvoudig contact kunt houden met de Afrikanen die je op je reis hebt leren kennen.

Aanbevolen artikelen