Marrakech ligt in het westen van Marokko, aan de voet van het Atlasgebergte. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en één van de zogenaamde ‘Koningssteden’ die een belangrijke rol speelden in de geschiedenis van Marokko. Kenmerkend zijn de gebouwen van rode leem waaraan Marrakech zijn bijnaam ‘de Rode Stad’ dankt. Veel van deze oude riads zijn omgebouwd tot kleinschalige hotels waarin toeristen kunnen verblijven.

Bruisend en authentiek

Door zijn ligging was Marrakech eeuwenlang een handelscentrum en ook vandaag de dag is het een bruisende stad. Toeristen vinden er talloze bezienswaardigheden, restaurantjes en luxe hotels. In combinatie met de bijzondere architectuur en authentieke Marokkaanse sfeer is Marrakech dan ook een bestemming die een bezoeker van het land niet mag overslaan. Populair bij toeristen is het Djema-el-Fna-plein, waar van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat een levendige drukte heerst.

De Medina

De Medina is het historisch centrum van Marrakech. Dit oude gedeelte van de stad werd door Unesco tot werelderfgoed verklaard. Als toerist lijk je er in een ander wereld terecht te komen. In de smalle straatjes van dit oude ommuurde gedeelte van de stad liggen winkeltjes met typisch Marokkaanse producten en theehuizen waar de lokale bevolking samenkomt. Hier bevindt zich ook de bekende Koutoubia Moskee, die beschouwd wordt als het symbool van de stad.

Aanbevolen artikelen