De Sahara is de grootste zandwoestijn ter wereld. Meer dan dertig procent van het Afrikaanse continent wordt in beslag genomen door de zandgronden van deze woestijn. Het is er uitzonderlijk droog: in dit gebied valt minder dan 100 millimeter neerslag per jaar. Een bezoek aan dit eindeloos uitgestrekte natuurgebied mag tijdens een reis naar Marokko absoluut niet ontbreken.

Me-rzouga

Aan de rand van de Sahara ligt het dorp Merzouga. Vanwege de ligging is deze plaats uitgegroeid tot een toeristische bestemming van waaruit tochten naar de Sahara worden georganiseerd. Merzouga is populair omdat het goed bereikbaar is en er ook voor toeristen allerlei faciliteiten aanwezig zijn. Belangrijke trekpleisters zijn de zandduinen van Erg Chebbi, die een hoogte van wel 150 meter kunnen bereiken. Het zand heeft hier een bijzondere oranjerode kleur.

Tocht door de woestijn

In het bijzondere landschap van de Sahara kunnen toeristen allerlei tochten maken, uiteraard onder begeleiding van een lokale gids. Het is mogelijk te kiezen voor wandeltochten van verschillende afstanden. Populair zijn ook een- of meerdaagse tochten op een dromedaris met een overnachting middenin de woestijn. Een zonsopkomst of -ondergang bekijken in deze omgeving is een bijzonder belevenis.

Aanbevolen artikelen