Wat pak je in voor een reis naar Afrika?

Wat moet je inpakken voor een reis naar Afrika? Je wil natuurlijk niet te weinig meenemen, maar teveel inpakken is ook niet handig. Van kaki shorts met ‘utility pockets’ tot dikke fleece truien en hippe leren broeken, dit is wat er absoluut op je inpaklijst moet staan:

Essentieel

Bij je toiletartikelen stop je natte doekjes en zonnebrandcrème! Een goede zonnebril is trouwens ook zeker geen overbodige luxe. Koop ook een goed insect-werend middel met een hoog percentage DEET. Neem een EHBO reis-kit mee en antibiotica crème. Een klein wondje kan bij warme temperaturen namelijk al snel voor vervelende infecties zorgen.

Stevige schoenen zijn natuurlijk een must dus bezuinig hier niet op en bedenk dat je in Afrika moeilijk schoenen van goede kwaliteit zult vinden. Ook slippers zijn onmisbaar. Andere onmisbare zaken zijn een zakmes, zonnepaneel oplader, rugzak en lippenbalsem.

Bij warm weer

Op veel plekken in Afrika is het overdag behoorlijk warm. Met deze spullen hou je het zo koel mogelijk.

  • Luchtige katoenen T-shirts. Katoen is je vriend en loszittende kleren een must.
  • Korte broeken heb je natuurlijk nodig, maar kies vooral als vrouw niets dat korter is dan je knie. Harembroeken zijn erg fijn in de hitte omdat ze bedekken en tegelijkertijd luchtig zijn.
  • Verder heb je natuurlijk zwemkleding nodig en een goede hoed om je hoofd te beschermen tegen de felle zon.

Bij koud weer

Het zal je misschien verbazen, maar het kan in Afrika behoorlijk koud worden. In de winter kan de temperatuur zelfs onder het vriespunt dalen. Om warm te blijven tijdens die laatste paar meter naar de top van de Kilimanjaro of op een kampeertocht in de Okavango, heb je de volgende dingen nodig.

  • Een dons jack en een regenjas.
  • Goede thermokleding
  • Leren broeken zijn stevig en bieden veel warmte.
  • Wollen truien of fleece vesten, evenals een muts en wollen sokken.

Tot slot; neem altijd reserve toiletpapier mee!

Aanbevolen artikelen