Zambia ligt soms minder voor de hand als toeristische bestemming. Toch ontvangt dit land met zijn arme bevolking toeristen met open armen. Niet alleen de Victoriawatervallen, maar ook de natuurlijke wildernissen en de vriendelijke mensen met hun unieke rituelen en gebruiken maken van Zambia een land dat een bezoek waard is. De hoofdstad Lusaka is voor toeristen een goede uitvalsbasis om de meeste toeristische bestemmingen te bereiken.

Ongerept en authentiek

Vergeleken met andere toeristische bestemmingen in Afrika is Zambia nog ongerept te noemen. De meestal onverharde wegen naar bezienswaardigheden worden nog niet overspoeld door toeristen. Hierdoor voelt het bezoeken van elke bezienswaardigheid als een exclusieve belevenis. Een groot deel van de bevolking leeft onder de armoedegrens, waardoor sommige gebieden minder veilig kunnen zijn. Het is daarom raadzaam altijd de geldende reisadviezen op te volgen.

Op safari

De vele wildparken in Zambia lenen zich voor prachtige tochten onder begeleiding van een gids. Anders dan in andere Afrikaanse landen kun je er in Zambia voor kiezen op wandelsafari te gaan. Te voet zijn de mooiste plekken te bereiken en is het mogelijk de wilde dieren van dichtbij te zien. Ook in South Luangwa National Park, één van de mooiste wildparken ter wereld, kun je op deze spectaculaire manier de omgeving verkennen en olifanten spotten. Het dichtst bij de hoofdstad ligt Kafue National Park dat bekend is om zijn dichtbegroeide ecosystemen. Het grasland vormt de perfecte woonomgeving voor de cheeta en dit park is dan ook de enige plek in Zambia waar deze te zien is.

Aanbevolen artikelen