Zuid Afrika: Ondernemen in de sloppenwijk

Zuid Afrika:
Het land van Nelson Mandela.
Het land van de Zulu’s en de Xosa.

DUO DREAM 08 (124)

Veel mensen leven in extreme armoede, dat betekent dat iemand minder dan $1,25 per dag te besteden heeft. Kun je je dat voorstellen? In 1990 leefden 1,8 miljard mensen in extreme armoede. Minder armoede kan alleen worden bereikt als meer mensen aan een fatsoenlijke baan worden geholpen. Een fatsoenlijke baan hebben betekend: uit vrije wil en onder gelijke, veilige, waardige omstandigheden. Juist in arme landen worden mensen vaak slecht betaald. En hebben tijdelijk of onveilig werk. Dit geldt vooral vrouwen en jongeren.

Het Project
Wij gaan op reis naar Zuid-Afrika om hier iets aan proberen te veranderen.
Met Stichting Okwethu gaan we jongeren helpen bij het leren van vaardigheden voor de start van een eigen bedrijfje.
Je kan denken aan het schrijven van een CV, een logo ontwerpen, een basis marketingplan, maar ook aan samenwerken, creatief zijn, muziek maken, planningen maken, advertenties bedenken, promotie stukken opstellen etc. etc.

De reis
We vliegen op Johannesburg en zullen daar onze reis beginnen met een tour door SoWeTo. Op bezoek bij het voormalige huis van Nelson Mandela en rondkijken in de grootste township van het land.
Na kennis gemaakt te hebben met het noorden van dit prachtige land rijden we door naar de omgeving van Pietermaritzburg en Durban waar we de rest van de reis zullen verblijven.
Vanuit hier maken we uitstapjes naar de beroemde Drakensbergen, waar we een bergtocht zullen maken op zoek naar de grottekeningen van de Bosjesmannen en via de Sani Pass het Koninkrijk Lesotho in zullen kijken.
Ook gaan we een weekend naar HwluHwluwe/Umfolozi op safari om zoveel mogelijk natuurwonderen te aanschouwen.
Na 16 dagen reizen we via Johannesburg weer terug naar Amsterdam.

Zin om bij te dragen aan een toekomst voor lokale jongeren in Zuid Afrika?
Meld je dan aan voor deze bijzondere reis.

                 

                 IMG_0027

De excursies
We gaan een weekend naar de Drakensbergen en zullen daar de Sani Pass naar Lesotho oprijden. Ook gaan we op land en watersafari, gegarandeerd gaan we oog in oog staan met giraffes, zebra’s, olifanten en allerlei andere landdieren. Tijdens de watersafari varen we dicht langs nijlpaarden en krokodillen en heb je de gelegenheid om het land vanaf het water te bewonderen. (Let op: de excursies zijn onder voorbehoud, we beslissen samen met de groep wat we uiteindelijk gaan doen)

                  

Kosten
Dankzij een speciale subsidie van het ministerie van Buitenlandse Zaken, kunnen wij deze reis voor een mooie prijs aanbieden voor een selecte groep jongeren. De reis kost 900 EURO.
Dit is inclusief visum, vliegticket, luchthavenbelastingen, eten & drinken, overnachtingen, lokaal programma, door de weekse uitstapjes, vervoer ter plaatse, Nederlandse reisleiding en intensieve trainingen voor en na de reis.

Exclusief
Je moet zelf zorgen voor een reisverzekering en eventuele vaccinaties. Verder komt er ongeveer 150 Euro aan extra kosten bij voor de weekenden.

Data
Vertrek: 15 februari 2014
Terug: 5 maart 2014

Enthousiast geworden? Bekijk eerst de criteria even geef je op voor deze bijzondere reis door een kennismakingsgesprek aan te vragen. Dit doe je door een mailtje te sturen naar: sanne@timukota.nl