Kenia: Iedereen naar school

“Education is the most powerful weapon wich you can use to change the world.”
Nelson Mandela
 

Ga jij mee naar Kenia om zelf te onderzoeken hoe het met Millenniumdoel 2 -alle kinderen naar school- staat?

Hoe ga je dat doen? 

Je verblijft in en om de sloppenwijken van de stad en gaat zelf ervaren hoe het onderwijs daar werkt. Door leeftijdsgenoten te ontmoeten want, waar dromen zij van, wat leren ze daar en wat kan er gedaan worden om de situatie in Kibera te verbeteren? Onderwijs speelt daarin een sleutelrol. Jezelf ontwikkelen en in staat zijn om voor jezelf te zorgen liggen aan de basis van zelfstandig leven.

Kenia heeft zoveel meer te bieden en ook dat ga je ontdekken. Op safari, naar een opvang voor baby-olifanten, naar een giraffenopvangcentrum, een vrouwenvluchtelingen werkproject, maar ook naar de ambassade en lokale ondernemers om te onderzoeken wat zij nu eigenlijk daar doen.
In Nairobi gaan jij en de jongeren uit de sloppenwijk van Kibera workshops geven aan elkaar in datgene wat jouw passie of talent is. Via peer-to-peer education van elkaar leren en tegelijkertijd de millenniumdoelen in de praktijk ervaren.

Stichting4Life is één van onze partners daar en doet prachtig werk. Kijk zelf maar:

Stichting4Life probeert de onderwijssituatie in Kibera te verbeteren en helpt vrouwen uit deze wijk aan werk door ze op te leiden in het maken van sieraden.
Heb je bij de HEMA wel eens de producten van Return to Sender uit Kenia gezien? Nou, precies die prachtige dingen hebben de vrouwen gemaakt die jij gaat ontmoeten. Ruim duizend vrouwen en kinderen worden op deze manier in Kenia geholpen om zelfvoorzienend te worden.
Wat kost het?
Voor een selecte groep jongeren mogen wij, dankzij een speciale subsidie van het ministerie van Buitenlandse Zaken, deze reis aanbieden voor €950.
Dit is inclusief vliegticket, luchthaven belastingen, eten & drinken, overnachtingen, excursies volgens programma, vervoer ter plaatse, Nederlandse reisleiding en intensieve trainingen voor en na de reis.
Bijkomende kosten zijn €150 voor de overige excursies, in de vorm van een aanbetaling.
Exclusief
Je moet zelf zorgen voor een reisverzekering, visum (op vliegveld ter plekke, ongeveer €50,-) en eventuele vaccinaties.
Neem hiervoor contact op met je GGD.
Let op dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn op de datum van terugkomst.
Data
De precieze datum ligt nog niet vast maar zal tussen 10 en 27 februari 2015 zijn.
Wil je deze reis graag als stage gebruiken of ben je verbonden aan een onderwijsinstelling en wil je studenten met Millennium Travels mee op reis sturen? Ook dat kan! Bekijk de algemene reisvoorwaarden op onze website.
Contact
Wil jij je aanmelden en meer weten over deze bijzondere reis?
Stuur dan een mail  naar Ellen@timukota.nl