Kenia: Onderwijs in de Sloppenwijk

Op reis naar Kenia, met ons ervaren hoe onderwijs in de sloppenwijken van Nairobi werkt. Tijdens deze reis verblijven we in en om de sloppenwijken van de stad. Wat leren jongeren daar, waar dromen ze van? Wat kan er gedaan worden om de situatie in Kibera te verbeteren? Onderwijs speelt daarin een sleutelrol. Je zelf ontwikkelen en in staat zijn om voor je zelf te zorgen liggen aan de basis van zelfstandig leven.

Kibera
Naast de sloppen heeft Kenia uiteraard nog veel meer te bieden. We gaan dat zeker ontdekken, want wie gaat er nou naar Afrika zonder op safari te gaan? Een leeuw of olifant zal zeker voorbij komen. De ambassade en lokale ondernemers; wat doen die eigenlijk in Kenia? Dit alles en meer ontdek en ervaar je tijdens deze bijzondere reis.

Het project

We ontmoeten in Nairobi de jongeren uit de sloppenwijk Kibera. Je gaat aan hen workshops geven in datgene wat jouw passie of talent is. En zij ook aan jou. Via peer-to-peer education van elkaar leren. En tegelijkertijd de millenniumdoelen in de praktijk ervaren.
Stichting4Life is onze partner in Kenia en doet daar prachtig werk. Kijk zelf maar:

Stichting4life probeert de onderwijssituatie in Kibera te verbeteren en helpt vrouwen uit deze wijk aan werk, door ze op te leiden in het maken van sieraden. En de vrouwen doen het goed! Hun sieraden kun je in Nederland kopen bij de HEMA en Bijenkorf! Ruim 1.000 kinderen en vrouwen worden op deze manier in Kenia geholpen om zelfvoorzienend te worden.

Kosten
Dankzij een speciale subsidie van het ministerie van Buitenlandse Zaken, kunnen wij deze reis voor een mooie prijs aanbieden voor een selecte groep jongeren. De reis kost 900 EURO. Dit is inclusief vliegticket, luchthaven belastingen, eten & drinken, overnachtingen, excursies volgens programma, vervoer ter plaatse, Nederlandse reisleiding en intensieve trainingen voor en na de reis. Bijkomende kosten zijn 150 EURO voor de excursies, in de vorm van een aanbetaling.

Exclusief
Je moet zelf zorgen voor een reisverzekering, visum (op vliegveld ter plekke – ong 50E) en eventuele vaccinaties.

Data
Kerstvakantie 2014

Kenia Kibera