Colombia: Fair Trade Koffie & Bananen

Op reis naar Colombia, met ons uitpluizen wat Eerlijke Handel nou precies inhoudt bij partners van Max Havelaar?.

2013-07-23 17.58.55

Hoe leven jongeren daar, waar dromen ze van? Wat doet Max Havelaar en wat doen locals zelf om de situatie in Colombia te verbeteren? Wat voor initiatieven zijn er nog meet in het land rondom dit thema? En is het wel een noodzakelijk thema? Dit alles en meer ervaar je tijdens deze bijzondere reis. Enneh; wat doet onze ambassade daar eigenlijk met bananen?

2013-07-18 19.42.28

Het project
We ontmoeten in en rondom Bogota lokale ondernemers en de ambassade waar we een start maken met ons onderzoek naar Fairtrade. Hierna reizen we door naar Santa Marta waar we allerlei medewerkers, projecten en bedrijven van een bananencoorperaties/boeren die samenwerken met het Nederlandse Max Havelaar ontmoeten.

Ook gaan we kijken en meedraaien bij projecten die uit de opbrengsten van hen betaalt worden zoals een school, een ouderenproject en op bezoek thuis bij lokale boeren zelf.
Omdat Colombia naast het land van de bananen ook het land van de koffie is, gaan we een kijkje nemen bij minimaal 1 lokale koffieboer: wat gebeurt er met een koffieboon? En hoe lang duurt het voordat die groene bes in een kop heerlijke koffie is veranderd? We gaan het uitzoeken!

Deze reis kost 1.000 Euro, dit is inclusief visum, vliegticket, lokaal vervoer, binnenlandse vlucht, eten en drinken, lokale uitstapjes, Nederlandstalige reisleiding, slapen, lokale gids en voor/na trainingen.

Exclusief
Je moet zelf zorgen voor een reisverzekering en eventuele vaccinaties. Verder komt er 250 EURO aan extra kosten bij voor de twee weekenden waarin we op excursie gaan.

Data
Vertrek: rond 15 augustus 2014
Terug: rond 30 augustus 2014

LET OP: voor deze reis gelden onze standaard reisvoorwaarden en criteria.