FAQ

Hieronder kun je antwoorden vinden op vragen die je hebt, of nog niet had maar wel een antwoord op wilt. We hebben ze gerangschikt op categorie. Als je een vraag hebt die er niet bijstaat, mail ons even dan mailen we terug en vullen ons lijstje op deze site daarna aan.

Algemeen
Leeftijd & Doelgroep
Reisperiodes
Aanmelden & Trainingen
Groepsinformatie
Voorbereiden op de reis
Tijdens de reis
Begeleiding op reis
Gedragsregels
Veiligheid & Hygiëne
Landen en Projecten
Geld enzo
Thuisfront & Contact
Bij Noodgevallen en Ziekte
Millenniumdoelen
Niet geheel of heel tevreden


ALGEMEEN
Waarom doen jullie dit werk eigenlijk?
Wij doen dit werk omdat we erin geloven dat als mensen elkaar écht ontmoeten de wereld mooier wordt. Zo hopen we een steentje bij te dragen aan de wereld van de toekomst. Daarnaast houden we ook gewoon enorm veel van op reis gaan, mensen tegenkomen en avonturen beleven.

Zijn jullie nou helemaal eco en fairtrade enzo?
Nee, dat zijn we niet. We staan achter de millenniumdoelen, houden van de wereld. Geloven ook dat het best allemaal wat duurzamer kan en proberen daar zelf zoveel mee te doen als kan.

Voegen jullie reizen echt iets toe aan de wereld?
Ja, zeker weten. Aandacht geven, kennis aan elkaar doorgeven, elkaar leren kennen en van elkaar leren, allemaal elementen die de wereld vooruit helpen.

Kan ik daar nou echt iets betekenen?
Wij denken van wel. De mensen daar kennen je nog niet, maar ze kijken er erg naar uit om je te ontmoeten. Om met je te kletsen, samen te werken etc.

Kan ik geld overmaken voor mijn project?
Dat kan zeker. Maar niet via ons. Voor geld donaties werken we samen met Get It Done en PIF World. Bij Get It Done kun je actief je omgeving betrekken bij het sparen voor kleine, korte termijn spaardoelen van onze projectpartners, deze doelen dragen direct bij aan de reis die je gemaakt hebt ondersteuning voor de lokale jongeren die je bent tegen gekomen. Via PIF World kun je bijdragen aan lange, grotere spaardoelen. Ook deze doelen zijn door onze partners zelf geformuleerd; het zijn doelen die het dagelijks werk van onze partners verder helpen.

Wat kan ik nog meer doen voor mijn project behalve geld inzamelen?
Er zijn enorm veel dingen die je voor onze projectpartners kan doen. Geld inzamelen is er slechts eentje. Je zou media aandacht kunnen creëren, of bijvoorbeeld op scholen over je project vertellen. Het verhaal van je reis vertellen heeft enorm veel waarde, hoe meer mensen immers weten van de situatie in de landen waar wij heen reizen, hoe meer mensen tot actie over kunnen gaan. Tijdens onze trainingen zullen we je tips en tools geven om  hier iets mee te doen.

Ruimte voor eigen inbreng
Wij vinden individuele vrijheid tijdens onze reizen belangrijk. Tijdens de reis en de voorbereidingen ben je dan ook vrij om eigen initiatieven en activiteiten in te brengen. Waar mogelijk passen we ze in in het programma: samen creëren we de ideale reis!

Terug naar boven


BEGELEIDING OP REIS
Hoe zit het met reisbegeleiding?
Elke groep krijgt vanuit Timu Kota capabele reisleiders  mee. Zij zijn ervaren in reizen, het begeleiden van groepen en staan hun mannetje.

Mag mijn moeder mee op reis?
Wij snappen dat er niemand leuker is dan je moeder. Maar nee. Ze mag niet mee. Dat is oneerlijk voor alle andere moeders.

Mag mijn juf mee op reis?
Nee, dat zou oneerlijk zijn voor je moeder vind je ook niet? Daarnaast hebben we al eigen reisbegeleiding, dat zou wat veel worden.

Terug naar boven


GEDRAGSREGELS
Hebben jullie regels omtrent gedrag?
Jep, kijk even in de footer, daar kun je onze gedragscode downloaden.

Hoe zit het met alcohol, drugs en roken tijdens jullie reizen?
Drugs zijn op al onze reizen verboden. Alcohol en roken zijn verboden waar lokale jeugd/ en of partnerorganisaties bij zijn. Dit heeft te maken met lokale regels en de voorbeeldfunctie die wij als groep innemen. Een drankje of sigaretje als we alleen zijn met de groep, of tijdens vrije tijd, is prima.

Relaties en sex, hoe staan jullie daar tegenover?
Sex en relaties aangaan met locals tijdens de reis zijn verboden. Mocht je toch verliefd worden tijdens de reis, kun je daar niks aan doen, maar mag je er niet naar handelen zonder een gesprek te hebben met één van je reisleiders.

Wij zijn een stel en willen graag mee, kan dat?
Tuurlijk! Er wordt tijdens millenniumdoelen reizen wel strikt gescheiden geslapen trouwens.
Met zoenen of aan elkaar zitten in het openbaar moet je een beetje uitkijken. In andere culturen heersen andere gedachten over wat wel en niet mag op dit gebied. Waarom? Voorbeeldje: Over een meisje dat in het openbaar hand in hand loopt met een jongen wordt in andere culturen soms neerbuigend gedacht, dit willen wij voorkomen: dat staat lokale ontmoetingen in de weg.
Is trouwens ook niet echt leuk voor je teamgenoten trouwens: continue twee friemelende mensen om hen heen.

Hebben jullie kledingvoorschriften?
Nee. Dat hebben we niet. Wel is het zo dat je op al onze projecten schouders en knieën bedekt moet houden (geen topjes, blote bovenlijven, korte rokjes en hotpants).

Hebben jullie een bepaalde geloofsovertuiging?
Timu Kota en Millennium Travels zijn er voor iedereen. Onze partners hebben soms een religieuze achtergrond, soms niet. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich bij ons aan kan sluiten en proberen ieders geloofswensen tegemoet te komen tijdens de reizen. Voorop staat tolerantie en respect naar alle andere deelnemers/reisleiders en projectleiders.

Ik heb een bepaalde geloofsovertuiging en wil die belijden tijdens de reis. Kan dat?
Uiteraard. Er zal ruimte gemaakt worden voor stilte en voor religieuze momenten.  Wil je je geloof verspreiden? Daar zijn wij en onze reizen niet voor.

Wat doen jullie als een deelnemer zich enorm misdraagt?
Ehmm heb je plannen? Want dan kan je beter niet meegaan.. Maar mocht er in de groep een deelnemer zijn die bewust en herhaaldelijk de regels overtreedt, dan sturen we die naar huis. Dat is uiteraard een allerlaatste optie. Eerst voeren we gesprekken, kijken we naar andere mogelijkheden. Maar de groepservaring en het lokale project staan voorop.

Terug naar boven


REISPERIODES
Hoe lang duren jullie reizen?
Onze groepsreizen duren 14, 16 of 18 dagen. Op verzoek duren ze korter of langer. Bestaande groepen mogen de lengte van de reis zelf bepalen.

Kan ik via jullie ook langer weg?
Dat kan, we helpen je graag aan mooie plekken in de wereld om te verblijven. Vaak mag je ook nog wel bij onze partners blijven, moeten we wel even goed afstemmen van te voren.

Terug naar boven


AANMELDEN &TRAININGEN
Hoe kan ik me aanmelden?
Je kan je aanmelden via de button aanmelden rechtsboven in het scherm.

Het aanmelden lukt niet, wat nu?
Geen paniek! Geen paniek! Mail even, dan helpen we je!

Ik heb me aangemeld, maar ik wil liever met een andere reis van jullie mee. Wat moet ik doen?
In principe betekend geboekt, geboekt. Maar bel ons even dan kijken we naar de mogelijkheden.

Ik heb me aangemeld, maar ik wil toch liever niet mee. Wat moet ik doen?
Mail ons even, met al je gegevens en je redenen. Je bent zowiezo je aanbetaling kwijt. (Kunnen wij ons trouwens niet voorstellen hoor, dat je niet mee wilt..maar goed)

Kan je ook langer weg dan 2 of 3 weken?
1. Als je met een millenniumdoelen reis meegaat geldt voor deelnemers: samen uit samen thuis.
2. Voor de andere reizen geldt: Ja, je mag altijd langer blijven. De organisatie daarvan en het boeken van je ticket zijn dan wel je eigen verantwoordelijkheid. Wil je langer blijven bij onze projectpartner, overleg dan even met ons, dan bekijken we de mogelijkheden en proberen we dit in te regelen.

Kan ik mij alleen inschrijven?
Uiteraard. Tijdens de reis ontmoet je trouwens je reisgenoten en vele anderen, dus alleen ben je bijna nooit!

Kan ik een reis reserveren?
Na een aanbetaling kan je een plek op een reis reserveren. Een hele reis kan je reserveren wanneer je met een groep van minmaal 8 bent.

Hoe kan ik zien of er nog plek is op mijn reis?
Als een reis vol is, kun je dat duidelijk zien op onze website.

Ik wil graag met mijn vrienden in 1 groep weg. Kan dat?
Ja, uiteraard. Geef even goed aan wie je vrienden zijn en wij zorgen ervoor dat jullie bij elkaar in de groep komen.

Wat is de uiterste aanmelddatum voor een reis?
De uiterste inschrijfdatum voor een reis is afhankelijk van het land waar je heen wilt. Dit komt o.a. door visum aanvragen. Let goed op de projectpagina van de reis waar je heen wilt, daar staan de juiste data.

Moet je verzekerd zijn tijdens je reis?
Ja dat moet. Dit is je eigen verantwoordelijkheid. Je moet zelf een actuele zorg- en reisverzekering hebben die de activiteiten tijdens je reis dekt. Wij willen hier het nummer/bewijs van ontvangen, een kopie gaat in het file van je reisleider mee op reis, just in case.

Ik heb me aangemeld zonder verzekeringen, wat nu?
Gauw afsluiten! Er zijn veel mogelijkheden, let er goed op dat de verzekering die je afsluit past bij je reis, je reisperiode en het land waar je heengaat. Kom je er niet uit? We helpen je graag op weg.

Wat is een deelnemerstraining?
Deelnemerstrainingen zijn trainingen die wij voor en na onze reizen geven aan al onze deelnemers. De aantallen verschillen per reis. Tijdens deze trainingen leer je allerlei zaken die belangrijk zijn voor je reis. Je leert over het land waar je heengaat, over je groep, over media en nog veel meer. Omdat wij een goede voorbereiding en kennis over het land waar je heengaat enorm belangrijk vinden én geloven dat je reis er een mooiere ervaring door wordt, zijn ze allemaal verplicht. (Ze zijn ook erg leuk trouwens!)

Wanneer krijg ik meer te horen over mijn project?
Tijdens de deelnemerstrainingen krijg je alle ins- en outs te horen over je project en je reis.

Moet ik verplicht bij alle trainingen aanwezig zijn?
Ja, al onze trainingen zijn verplicht. Het aantal trainingen verschilt per reis trouwens.

Ik ben een ervaren reiziger, moeten die trainingen dan écht?
Ja, die moeten echt. (Ze zijn best leuk hoor!)

Kan ik reisleider worden op jullie reizen?
Eigenlijk niet. Simpelweg omdat we meer dan genoeg goed getrainde reisleiders hebben, maar missen wij in jou een enorm leuke, gemotiveerde, ervaren en goed onderlegde reisleider? Mail even en overtuig ons, want dan willen we je vast graag leren kennen!

Krijgen de reisleiders ook een voorbereiding?
Ja, zij volgen naast het deelnemerstraject een eigen trainingtraject.

Terug naar boven


LEEFTIJD & DOELGROEP
Ik ben boven de 25 jaar, mag ik toch mee op een millenniumdoelenreis?
Nee, de subsidie is speciaal bedoeld voor jongeren/jong volwassenen tussen de 16 en 25 jaar. Daarin maken we geen uitzonderingen. Je kan wel mee op één van onze themareizen.

Voor wie zijn jullie reizen?
Voor jou! Af en toe organiseren we ook reizen voor bepaalde doelgroepen, bedrijven of studies, maar dat staat dan duidelijk op de reispagina vermeld.

Terug naar boven


VOORBEREIDINGEN
Heb ik een paspoort nodig voor het land van mijn bestemming?
Voor de meeste landen die wij bezoeken heb je een paspoort nodig. Hier kun je meer lezen over paspoortregels en hoe je een (nieuw) paspoort aan kunt vragen.

Hoe weet ik of ik een visum nodig heb voor mijn reis? En hoe kan ik die aanvragen?
In de reisinformatie die je van ons toegezonden krijgt en op onze site kun je lezen of je voor jouw reis een visum nodig hebt.

Hebben jullie een standaard paklijst voor me?
Wij denken eigenlijk dat je hier zelf met een beetje nadenken wel uitkomt, maar kunnen ons voorstellen dat je bang bent om iets te vergeten. In je info boekje staat een basis paklijst, ook kun je via deze website je eigen paklijst samenstellen. Echt brandende vragen als: moet ik mijn roze of mijn blauwe teenslippers mee, mag je ons natuurlijk altijd mailen.

Heb ik inentingen/vaccinaties nodig voor mijn reis?
Dat zou zomaar kunnen. Tijdens de trainingen en in je informatieboekje komen we hier uitgebreid op terug. Maar onze insteek is: je gezondheid is je eige verantwoordelijkheid. Voor ons betekend dit dat je zelf naar de GGD/Travelclinique belt en met hen bekijkt wat je wel en niet nodig hebt aan vaccinaties en pillen. Wij raden je aan hun advies op te volgen. Dit vinden wij belangrijk, want het advies dat je daar krijgt, is ook geldig voor je zorgverzekering. Als wij je iets anders vertellen kan dat een probleem op leveren dus dat doen we niet.

Hoe lang van tevoren moet ik mijn vaccinaties/inentingen halen?
Ook dit kun je het beste met je eigen GGD overleggen. Op deze pagina kun je meer lezen over gezondheid op reis.

Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn reis?
Voor al onze reizen heb je een reisverzekering en een zorgverzekering nodig. Deze moet je zelf afsluiten. Wij willen een kopie van je gegeven/ de nummers van je pasjes, deze geven we je reisleider mee op reis voor in noodgevallen.

Wanneer krijg ik mijn vluchtschema/deelnemerslijst toegestuurd?
De reisinformatie komt zo snel als kan naar je toe. Minimaal 2 weken van te voren weten we je precieze vluchttijden, tot die tijd blijven de data ongeveer/niet vaststaand.

Terug naar boven


TIJDENS DE REIS
Moet ik een slaapmatje/klamboe/slaapzak meenemen tijdens mijn reis?
Dit hangt van je reis af en hebben wij in het informatieboekje van je reis gezet. Je kunt altijd zelf besluiten het toch mee te nemen, ook als wij vinden dat het niet nodig is.

Wat is het voltage in het land waar ik heen reis?
Voor informatie over stekkers en voltage kun je terecht op deze website.

Vervoer onderweg
Tijdens onze reizen maken we gebruik van diverse soorten vervoer, zoals eigen privé busjes, jeeps, auto’s en openbaar vervoer.

Hoeveel geld moet ik meenemen op mijn reis?
Dit moet je zelf beslissen. Maar wij raden je aan om ongeveer 100-150 Euro op je rekening te hebben staan. Voor de zekerheid, extra uitstapjes en eventuele souvenirs.

Welke valuta kan ik het beste meenemen op reis?
Bijna alle plekken waar we heen reizen hebben een mogelijkheid om te pinnen in de buurt. Een pinpas die werkt in het land waar je heen reist raden we je dus aan. Dan heb je ook geen contant geld op zak. Je kan ervoor kiezen al geld te wisselen bij de bank of het GWK in Nederland. Dit brengt vaak wel extra kosten met zich mee. Om te weten welke valuta je nodig hebt en wat de wisselkoersen zijn kun je hier kijken.

Is het mogelijk om te pinnen in de landen waar ik heen reis?
Meestal wel, maar dat hangt wel van je pinpas af. Check dit even bij je eigen bank.

Terug naar boven


LANDEN & PROJECTEN
Ik wil naar een land reizen waar jullie niet heengaan, regelen jullie dat?
Als je met een eigen groep van minimaal 5 deelnemers bent, kun je met ons om de tafel gaan en bekijken we de mogelijkheden. Als je alleen bent en naar een land wilt waar wij niet heengaan kunnen we je wellicht wel verder helpen, mail je voorkeur even dan kijken we ernaar.

Hoe komen jullie aan je projectpartners?
De afgelopen jaren hebben we onze projectpartners zorgvuldig geselecteerd. Met hen hebben we langdurige relaties opgebouwd. Onze partners werken allemaal zelfstandig en zonder dat wij hun lopende werk betalen. De reisprojecten die zij met ons organiseren doen zij omdat zij, net als wij, geloven in ontmoetingen, co-creatie en millenniumdoelen.

Ik weet een leuk project, willen jullie daar niet heen?
Wat gaaf dat je meedenkt! Een projectpartner wordt een project niet zomaar, we hebben veel regels en vragen voordat we met iemand in zee gaan. Als je een leuk project weet, mail even dan gaan we het zeker bekijken! Wie weet 🙂

Terug naar boven


VEILIGHEID EN HYGIENE
Is het wel veilig? Met jullie op reis?
Zo goed als het kan is het veilig. Onze partners en wij zelf hebben nauw contact met lokale autoriteiten en de ambassades. Wij volgen de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zo zijn we er zeker van dat we geen Wild-West reizen organiseren en proberen we de risico’s laag te houden.

Arme landen; daar is reizen toch gevaarlijk?
We vertrouwen op de adviezen van onze lokale partners, houden ons aan de regels en zorgen dat onze deelnemers goed voorbereid en getraind op reis gaan. De ambassade en de lokale autoriteiten weten dat we komen en zijn nauw betrokken bij de planning van onze reizen.

Hoe weet ik of ik vaccinaties nodig heb voor mijn reis of malariamedicijnen? En hoe kom ik daaraan?
Hiervoor kun je terecht bij de Travelclinique of bij je lokale GGD.

Zorgen jullie voor EHBO spullen en de kennis om ze te gebruiken?
Jep. Wij zijn voorbereid op bloedneuzen, sneeën in je hand, hoofdpijnen etc 😉 Onze reisleiders krijgen een korte cursus voor de kleine dingen, verder vertrouwen we op goede lokale artsen om ons te helpen wanneer nodig.

Ik heb een dieet/allergie. Kan hier rekening mee worden gehouden?
Maar natuurlijk! Als je het ons op tijd meedeelt vragen we onze projectpartner er (zoveel mogelijk) rekening mee te houden.

Terug naar boven


LOGISTIEK
Hoe is het vervoer geregeld tijdens jullie reizen?
Dat verschilt per reis. Soms huren we busjes om onszelf te verplaatsen, soms een chauffeur, soms kunnen we de activiteiten fietsend of lopend af. De reissom is inclusief eventueel lokaal vervoer.

Terug naar boven


GROEPSINFORMATIE
Hoe groot zijn jullie groepen?
Wij reizen met kleine groepen. Dat maakt ontmoetingen makkelijker. Een groep zal altijd uit ongeveer 10 deelnemers bestaan. Op verzoek organiseren we op maat gemaakte groepsreizen voor meer personen, maar onze voorkeur heeft het niet.

Wij zijn een eigen groep, kunnen wij met jullie mee zonder anderen?
Ja, dat kan. Een eigen groepsreis kunnen we samen met jullie opzetten. Onze voorkeur gaat uit naar groepen van minimaal 8 en maximaal 15 personen. Uiteraard valt hierover te overleggen. Neem even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Hoe kan ik een groep aanmelden?
Door ons even te mailen of bellen, dan lopen we de stappen samen door.

Kunnen we als groep elke reis uit het pakket reserveren?
Als de reis nog openstaat wel, als er al andere deelnemers op de reis ingeboekt zijn, gaan we in overleg. Een groepreis kun je het beste ver van te voren boeken, dan weet je zeker dat je eerste keuze nog vrij is!

Hoe werkt de logistiek bij een groep?
Eén van jullie zal voor ons algemeen contactpersoon zijn en met ons alle communicatie regelen rondom de reis.

Kunnen wij met ons gezin op reis?
Ja, dat kan. Met je eigen gezin, met meerdere gezinnen dat kan allemaal.

Wij zijn een groep en bestaan uit meerdere stellen, mag dat?
Dat mag zeker. De regels van gescheiden slapen blijven echter staan.

Terug naar boven


NOODSITUATIES & ZIEK ZIJN
Wat moet ik doen als er een noodsituatie op het project is terwijl we er zijn?
Als er een noodsituatie plaatsvindt terwijl wij op een project zijn, volgen we de instructies van de projectleider. Ook nemen we indien nodig contact op met de lokale autoriteiten en/of ambassade. De schakel tussen de groep en het thuisfront is onze achterwacht in Nederland. Zij hebben korte lijntjes met ons en de mensen in Nederland, zo voorkomen we paniek en kunnen we op de hoofdlijnen focussen.

Wat moet mijn familie doen als er een noodsituatie is thuis?
Als er een noodsituatie thuis is, willen we graag dat je familie contact op neemt met onze achterwacht in Nederland. Zij nemen dan contact op met de reisleider, deze kan de situatie/het moment ter plekke het beste inschatten en zal aangeven wanneer de deelnemer op de hoogte gesteld kan worden.

Stel dat ik tijdens de vakantie ziek wordt, wat kan ik dan doen?
De reisleider en de lokale projectleider zullen in eerste instantie voor je zorgen, zij beheren de EHBO set en kunnen kleine eerste hulp ingrepen toepassen. Door onze lokale contacten weten we naar welke artsen en ziekenhuizen we kunnen gaan zonder dat dat gevaarlijk is.

Terug naar boven


THUISFRONT & CONTACT
Hoe kan ik de mensen thuis laten weten hoe ik het heb?
Dit doen we door te bloggen op deze site! Uiteraard kun je af en toe ook bellen, mailen, smssen, faxen of een post duif sturen. Hierover maken we met de groep wel gedragsregels.

Kan ik gewoon met mijn eigen mobieltje naar huis bellen vanaf mijn project?
In veel gevallen kan dit wel, wel stellen we met de groep gedragsregels op over wanneer er wel/niet gebeld mag worden.

Kunnen mijn ouders me bellen op het project?
Nee, je ouders kunnen je volgen via de blogs, tweets etc. Ook kunnen zij, als ze zich zorgen maken, bellen met het noodnummer.

Hoe laten we weten dat we veilig zijn aangekomen?
Direct na aankomst zal de reisleider een berichtje proberen te plaatsen op de site. De reisleiding stuurt zowiezo een smsje naar de in Nederland blijvende achterwacht om te laten weten dat het goed gaat.

Kan ik jullie vinden op Facebook/Hyves/Twitter?
Zeker, vinden we zelfs heel leuk! Check de icoontjes rechts op de site om ons te volgen.

Terug naar boven


GELD ENZO
Gaat de aanbetaling van het totaalbedrag af, of is het extra?
Ja, de aanbetaling gaat van het totaalbedrag af.

Hoe zijn de kosten van mijn reis opgebouwd?
De kosten van je reis zijn inclusief reis- en verblijfkosten. Een aantal excursies/bezoeken en trainingen. De kosten zijn exclusief zorg- en reisverzekering, inentingen en eventuele visakosten (bij millenniumdoelenreizen zijn visa soms inbegrepen). Per reis staat op de site trouwens aangegeven wat wel en wat niet inclusief is.

Wanneer krijg ik mijn factuur thuisgestuurd?
Je krijgt geen factuur voor je aanbetaling, die moet je zelf doen. Daarna krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek, na het gesprek krijg je binnen 14 dagen een totaalfactuur thuisgestuurd (met hierop ook de aanmeldingskosten aangegeven).

Welk bedrag moet ik aanbetalen en wanneer?
De aanbetaling is geen onderdeel van de reissom en moet bij aanmelding worden voldaan.

Wanneer moet ik het restbedrag betalen?
Het restbedrag moet 1 maand voor de reis bij ons op de rekening staan.

Wat zijn de bijkomende kosten ter plaatse?
Dat bepaal je zelf. Met je groep besluiten jullie samen over extra weekendtrips, deze kosten moet je zelf nog inleggen. Ook is het handig om 100-150 EURO op je rekening te hebben staan voor eventuele drankjes, souveniers etc.

Ik wil een wijziging doorvoeren in mijn boeking. Kan dat? En zijn daar kosten aan verbonden?
Ja, dat kan. Mail ons dan even. Er zijn soms kosten aan verbonden.

Ik wil na boeking een wijziging doorvoeren in mijn vluchten. Kan dat? En zijn daar kosten aan verbonden?
Mail even, dat kan misschien, daar zijn altijd extra kosten aan verbonden.

Ik moet mijn reis annuleren, hoe kan ik dit doen?
Door ons een mail te sturen kun je je reis annuleren. Hier zijn kosten aan verbonden.
– Je aanbetaling ben je kwijt.
– Tot een maand voor de reis kun je annuleren, maar wordt 25% van de reissom in rekening gebracht.
– Binnen een maand voor de reis kun je annuleren, maar wordt 50% van de reissom in rekening gebracht.
– Binnen een week – tot vertrek – voor de reis kun je annuleren, maar wordt 75% van de reissom in rekening gebracht.

Hoeveel geld moet ik meenemen op mijn reis?
Dit moet je zelf beslissen. Maar wij raden je aan om ongeveer 100-150 Euro op je rekening te hebben staan. Voor de zekerheid, extra uitstapjes en eventuele souvenirs.

Welke valuta kan ik het beste meenemen op reis?
Bijna alle plekken waar we heen reizen hebben een mogelijkheid om te pinnen in de buurt. Een pinpas die werkt in het land waar je heen reist raden we je dus aan. Dan heb je ook geen contant geld op zak. Je kan ervoor kiezen al geld te wisselen bij de bank of het GWK in Nederland. Dit brengt vaak wel extra kosten met zich mee. Om te weten welke valuta je nodig hebt en wat de wisselkoersen zijn kun je hier kijken.

Is het mogelijk om te pinnen in de landen waar ik heen reis?
Meestal wel, maar dat hangt wel van je pinpas af. Check dit zelf even bij je eigen bank.

Terug naar boven


NIET GEHEEL OF HEEL TEVREDEN
Ik ben niet helemaal tevreden over mijn reis, waar kan ik een opmerking of klacht kwijt?
O’je dan is er iets mis gegaan, stuur ons een mailtje en we gaan reageren. Je kan ook bellen, maar dit soort dingen behandelen we liever via de mail, want dan kunnen we even overleggen.

Ik ben zo blij met jullie, wat kan ik daarmee doen?
Daar weten we wel wat op! Stuur ons vooral een kaartje, een bloemetje of een fles champagne. We staan overal voor open en zien dat absoluut niet als omkoping. Het allerleukst vinden we het om je mooiste vakantiefoto digitaal te krijgen trouwens.
Tip: Wij sparen voor een teamtripje naar Hawaï, je mag daar ten alle tijden aan bijdragen door middel van donaties en advies.

Terug naar boven


MILLENNIUMDOELEN
Millenniumdoelen? Wat zeg je?
De millenniumdoelen ja. 8 doelen samengesteld en ondertekend door 189 landen tijdens een speciale VN vergadering. 8 doelen die samen voor 2015 de grootste wereldproblemen op kunnen lossen. Doorberekend in tijd, geld, mankracht en grondstoffen.
(Kijk vooral ook eens op: millenniumdoelen website van de NCDO)

En jullie geloven daarin?
Jep. Wij geloven daarin. Dat dat kan, als we met zijn allen maar echt zouden willen. De wil, daar ontbreekt het wel nog aan. Maar daar kunnen we aan werken.

Beetje naïef niet?
Noem het naïef, maar als het nou echt kan, wil jij dat dan niet ook? Zou gaaf zijn toch?

Zijn die doelen echt haalbaar dan?
Ja, ze zijn echt haalbaar. Maar wij denken dat het daar niet eens direct om gaat. Het gaat erom dat wij, als wereld – met zijn allen, eraan werken. Ervoor gaan. Samenwerken aan een betere wereld voor iedereen, niet alleen voor onszelf. Dat streven en samenwerken, dat vinden wij nóg belangrijker dan de uitkomsten van de millenniumdoelen op zich.

2015?
2015. Het jaar van de waarheid. De millenniumdoelen zouden gehaald moeten zijn voor het einde van 2015. Het kon en kan nog steeds.

Terug naar boven