door

Een zondag in Nariobi

5 januari 2015 in Blogs, Geen categorie, Kenia Live, Kijk mee

Rustige zondag

Vandaag zijn we naar de kerk gegaan om te kijken hoe verschillend de keniaanse en nederlandse kerk zijn. Omdat Kenia een britse kolonie is geweest, is namelijk het christendom een groot geloof geworden in het land.

Na de kerkdienst zijn we voor het eerst deze week op tijd terug gegaan naar ons hostel om ons te gaan voorbereiden op de workshops die we gaan geven komende week.

Het leuke van deze dag was dat het onze eerste week een beetje hebben afgesloten, we hebben deze week bijzondere en leerzame dingen meegemaakt, van werkende alleenstaande vrouwen die prachtige dingen maakten tot de big five spotten tijdens onze safari. Ook zagen we de verschillen gezien tussen het stadse Nairobi en het leven van de Masaï stam op het platteland. We kunnen zeggen dat we alles uit deze week hebben gehaald en heel veel hebben geleerd over de cultuur.

Vanavond hebben we Abdul ontmoet, op het eerste gezicht een grote, stevige, bijna angstaanjagende man, maar na zijn verhaal zou elk mens hem willen omhelzen. Hij vertelde ons een indrukwekkend verhaal over hoe zijn leven is gelopen en hoe vrouwen in zijn leven hebben gezorgd dat hij is zoals hij is. Zonder vader, maar met hulp van zijn moeder en later zijn oma kon hij gaan studeren en heeft hij nu gezorgd dat er steeds meer meisjes uit Kibera, de grootste sloppenwijk in Kenia, nu naar school kunnen. Een groep van die meisjes gaan we vanaf morgen workshops geven en ook hopen we er zelf een hoop van te leren!

Esther Zeilstra

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *