door

Romana blikt terug

5 januari 2015 in Blogs, Geen categorie, Israel Live, Kijk mee, Palestijnse bezette gebieden Live

Nu ik veilig weer terug ben, en zoals vanouds weer verkeer in mijn tradities begin ik langzaamaan pas te beseffen wat ik allemaal heb meegemaakt. Het leven hier gaat gewoon verder. Ze vragen naar mijn verhaal maar snappen niet wat ik bedoel. Begrijpen niet wat ik voel en wat deze mensen doormaken. Wanneer ik terugblik lijkt het een onwerkelijke droom.. Is dit echt allemaal gebeurd? Heb ik dit echt gezien?

Ja, dit is echt gebeurd en ja, ik heb het echt gezien! Het is een feit dat de Palestijnen niet erkend worden als een staat dus bepaalde basis rechten niet hebben. Het is een feit dat Palestina onderdrukt wordt door Israël en dat de afgesproken akkoorden die zijn gemaakt in 1993 niet nagestreefd worden en zelfs als grap voor de Israëli gezien wordt. Elke dag weer wordt er meer en meer land geconfisqueerd van mensen die daar al generaties lang leven. Hoe kan dit? En nog belangrijker, wanneer stopt dit?

Wanneer worden de Palestijnen in Bethlehem bevrijdt van hun arena? Hoe kan het dat de wereld niet ingrijpt tegen deze grootmacht. Die nog steeds door Amerika en Europa grotendeels gesponsord wordt. Wanneer is er eindelijk ‘justice’ en ‘peace’, waar de Palestijnen al zo ongelooflijk lang op wachten?
Deze mensen werken keihard om hun gezin een goed leven te geven. Mannen die ik heb ontmoet die 2 banen hebben om hun dochter te laten studeren. Terwijl in de zomer hun drinkwater wordt afgesloten door Israël zonder dat ze ook maar iets kwaads hebben gedaan?
Naarmate de dagen vorderen en besef ik langzaam wat voor onrecht ik allemaal heb gezien. Bekruipt mij de woede. Dit moet stoppen. Dit moet zo snel mogelijk stoppen…

Romana Lenarduzzi

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *