door

Kennismaken

2 januari 2015 in Blogs, Geen categorie, Kenia Live, Kijk mee

Kennismaken

Eergisteren was ik om deze tijd nog in Nederland, gisteren was ik net aangekomen in Nairobi, en vandaag heb ik dan eindelijk mijn eerste dag in Kenia mogen meemaken. Het is ongelooflijk om te zien hoe het hier is en hoeveel we al hebben kunnen zien! Vanochtend begonnen we met het verkennen van de wijk en hebben we op dat kleine stukje al zoveel verschillen gezien, niet alleen vergeleken met Nederland maar ook in de wijk zelf.

We hebben ons water gehaald bij een soort winkelcentrum dat er net zo uit ziet als de Walmart, en op de terugweg liepen we langs een markt waar mensen uit sloppenwijken hun geld probeerden te verdienen.

Vervolgens hebben we heerlijk geluncht in ons hostel en zijn we naar een leuk winkeltje gegaan waar vrouwen die gevlucht waren uit hun eigen land hun geld verdienen door het maken van prachtige creaties zoals jurken en rokken, maar ook kinderspeelgoed en keukengerei.

De vrouw uit het winkeltje vertelde dat ze gevlucht was uit Congo en dat zij en haar kinderen een soort vluchtelingenstatus hadden waardoor ze nergens heen mochten alleen haar kinderen alleen naar vluchtelingenscholen mochten (die natuurlijk niet zo geweldig waren). Zo zijn er natuurlijk ontelbaar verhalen in deze stad die we allemaal niet kennen. Al met al dus veel gezien, en dit is nog maar dag 1!

Esther Zeilstra

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *