door

Een dag in Jeruzalem

2 januari 2015 in Blogs, Geen categorie, Israel Live, Kijk mee, Palestijnse bezette gebieden Live

Lopend in Jeruzalem kijk ik links en rechts, want er zijn zoveel prachtige dingen te zien, het is echt een bijzonder en prachtige stad. Hoewel ik de architectuur en de straatjes met marktje onwijs mooi vond was hetgeen dat mij het meest raakte toch wel de omgang van de mensen met elkaar.
De manier waarop mensen met verschillende culturen en religies gewoon prima met elkaar en langs elkaar kunnen leven. Het is me al in Bethlehem opgevallen dat de mensen met verschillende achtergronden met elkaar in harmonie leven. Een ander ding wat ik heel bijzonder vond vandaag was om de universiteit van Bethlehem te zien.

Het onderwijs in Palestina is één van de beste onderwijs systemen in ontwikkelingslanden. Je kan hier ook merken dat de kinderen en jongvolwassenen erg gedreven zijn om naar school te willen gaan, helaas is dit niet altijd haalbaar. Ik heb met een meisje gesproken die voor de bouw van de muur naar school ging in het Israëlisch gebied. Na de bouw van de muur werd het veel moeilijker om naar school te vertrekken omdat ze door een checkpoint moest om aan de andere kant van de muur te komen. Hierdoor kon het voorkommen dat ze veel langer bij de checkpoint moest wachten en daardoor toetsen en lessen miste.

Larissa Amzand

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *