door

Ik ga op reis en…

29 december 2014 in Blogs, Geen categorie, Kenia Live, Kijk mee

Ik ga op reis naar Nairobi en hoop dat dit een onvergetelijke ervaring zal worden. Het klinkt inmiddelscliché zo’n zin. Maar wat kun je verwachten als je workshops gaat geven aan en krijgt van jongeren uit  een van de grootste sloppenwijken van Afrika? Er zijn veel vormen van vrijwilligerswerk en iedereen hoopt natuurlijk een onuitwisbare indruk achter te laten en zijn of haar steentje bij te dragen. Ondanks dat dit natuurlijk ook mijn doel is, ben ik me er van bewust dat deze reis waarschijnlijk meer indruk op mij gaat achterlaten dan ik op hen. Iedereen kent de verhalen inmiddels wel. We zijn allemaal bewust van de erbarmelijke situaties waarsommige mensen nog gedwongen worden in te leven. Het idee alleen al zo te moeten leven geeft mijkippenvel. Maar wat als je niet anders gewend bent? Waar droom je dan van? Hoe zie je dan je levenvoor je? Ik hoop dat ik tijdens deze reis door middel van de workshops en andere activiteiten op deze vragen een antwoord krijg. Dat ik geïnspireerd mag worden door de bevolking, maar bovenal hoop ik dat deze reis nieuwe perspectieven biedt op verschillende culturen. Lees met mij mee hoe deze twee weken zullen verlopen, ik houd jullie op de hoogte!

Annewil

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *