door

Druk je stempel op deze wereld.

29 december 2014 in Blogs, Geen categorie, Israel Live, Kijk mee, Palestijnse bezette gebieden Live

Druk je stempel op deze wereld.

Als je iets achter zou kunnen laten.. Wat zou dat zijn? Iets materieels of juist immaterieels.. Vandaag hebben wij iets van onszelf vereeuwigd hier in Bethlehem en wel een graffiti tekening op de muur. De muur die op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden. Voor mij persoonlijk staat het voor iets negatiefs al is het alleen al om de kleur.

Terug naar het onderwerp van vandaag, ik mocht vandaag de conceptbedenker zijn van de kunstwerken. Dit heeft mij persoonlijk veel gedaan. Iets wat zo kenmerkend is, ga jij je stempel op achterlaten. Hoe doe je dat? Dit wordt het uitzicht van mensen en most of all, wat willen wij achterlaten hier in Bethlehem.

Na wat gediscussieerd te hebben, kwamen we op een mooi idee om vooral de positiviteit naar voren te brengen in de kunstwerken. De Palestijnen hoop te geven en te laten weten dat wij aan ze denken en hun verhaal met ons mee zullen nemen. Het was heel fijn om zo intens met een opdracht bezig te zijn. Dat kwam door de gezamenlijke wil om iets moois voort te brengen. Zo dat wij iets terug kunnen geven aan het volk. Het gevoel van hoop, liefde en compassie. Eerder wist ik niet zeker wat mijn doel met deze reis was.

Naderhand ben ik erachter gekomen dat je wel degelijk iets goeds doet hier. Je ervaart in plaats van een oordeel te vellen. Je ondergaat en sluit je ogen niet voor wat er om je heen gebeurd. Het project is een speciaal puntje voor mij in de reis, ik heb iets van mij zelf kunnen achterlaten op een plek waar men niet leeft zoals wij dat in Nederland doen.

Rawati Letwory

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *